Zabrana otuđenja stana i privremena mera

Spread the love

pitanje

Bivši zakupac poslovnog prostora mi duguje odredjenu sumu novca. Firma mu je nelikvidna i tužba po osnovu ugovora o zakupu neće rezultirati naplatom, u to sam prilično siguran.
Interesuje me da li vredi pokušati sledeće: sastavljanje jednog zapisnika u kome se konstatuje visina duga i u kome se kao dužnik navodi fizičko lice (vlasnik firme tj. bivši zakupac) sa svim pratećim podacima tipa jmbg, broj lične karte itd. Taj zapisnik bi potpisao bivši zakupac, i taj isti zapisnik bi bio osnov za tužbu.
Računam da je naplata od fizičkog lica izvesnija, jer ima imovinu iz koje se naplata može izvršiti (automobil, stan…). Nije mi cilj da mu zaplene imovinu, već da ga opasnost od zaplene natera da izmiri dug.
Da li bi na sudu sve funkcionisalo onako kako sam zamislio?Odgovor advokata

>Ukoliko je firma bila zakupac poslovnog prostora ona kao pravno lice Vam duguje iznos zakupnine. Postoji mogućnost pruzimanja duga od strane u ovom slučaju fizičkog lica uz naravno njegovu saglasnost u kom slučaju biste se mogli naplatiti samo od tog lica.

Druga mogućnost je pristupanje dugu od strane istog lica u kom slučaju biste mogli svoje potraživanje ostvarivati i prema tom licu i prema firmi kao solidarnim dužnicima.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish