Da li može da se ugasi firma, zbog nemogućnosti otplate?

Spread the love

pitanje – Gašenje firme sa dugom

Poštovani, radi se o mojoj sestri, koja je podigla kredit kod EFG Banke “start up”, radi otvaranja frizerskog salona: Banka tada nije davala kredite za uslužne delatnosti, pa su joj kao “izašli u susret” i dali joj kredit “start up” za otvaranje knjigovodstvene agencije-kredit u iznosu od 10.000e.

Sestra je registrovala firmu i počela da radi, medjutim zbog celokupne situacije i skoka evra, nije u situcaije da reguliše sve te obaveze, poreska uprava je blokirala račun firme…moje pitanje je:
Da li postoji mogućnost likvidacije tog preduzeća, al nisu izmireni svi doprinosi? Da li može da se ugasi firma, zbog kredita koji se uplaćuje preko računa firme?Odgovor advokata Aleksandra Radivojevića

Likvidacija firme je moguća samo u slučaju solventnosti firme, tj. mogućnosti da redovno plaća svoje dospele obaveze.

U slučaju da firma posluje nerentabilno i ne može svoje obaveze redovno da servisira – nesposobnost za plaćanje, pokreće se stečajni postupak, koji može pokrenuti i stečajni dužnik ili poreska uprava obzirom da vam je račun blokiran upravo od njh. Svi poverioci firme prijavljuju svoja potraživanja i potom se namiruju iz imovine firme prema odgovarajućim stečajnim redovima.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

1 Comment

  1. Jovan VuleticPozdrav. Zajedno sa suprugom imam ortacku radnju.Ona je redovno zaposlena,radi i predstavlja firmu i placa doprinose. Ja sam zaposlen u drugoj firmi na stalno puno radno vreme i tamo mi se redovno placaju doprinosi. U svojoj ortackoj firmi nikada na moje ime nije isplacen ni 1 din za bilo sta. FonD PIO me tereti kao fizicko lice da uplati i PIO Doprinose kao ortak. Koja su moja prava,jer je u pitanju duplo placanje?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish