Da li muzika od 432 herca isceljuje i utiče na zdravlje?

Spread the love

Sve vibrira i pravi vibraciju

Poznato je da sve vibrira i emituje talase, počev od fotona, atoma, ćelija, organa, organizama, ljudi, planeta, zvezda, galaksija… Ceo univerzum pulsira po jednom prirodnom principu, a to je princip zlatnog preseka i Fibonačijevom nizu gde se svi elementi u nizu uvećavaju za 1,61804, tako da imamo: 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144 i tako dalje, gde je razlomak poslednja dva elementa uvek broj blizak zlatnom preseku i što se niz više uvećava bliži je konstanti od 1,618, na primer 89/55=1,618181818.

Sve proizvodi određenu frekvenciju pa tako i muzika. Ako je muzika u skladu sa prirodnim zakonima blagotvorno će uticati na naše telo i savršeno rezonovati sa našom frekvencijom.

Pitagorejski štim

1953. godine je usvojeno da svetski standard muzike bude zasnovan na 440 herca i tako nam napravili ogromnu štetu kreirajući muziku koja ne sledi univerzalni zakon zlatnog preseka. Zašto?

Štim koji je u totalnom skladu sa fibonačijevom nizom je muzika naštimovana na 432 heca i nazvan je Pitagorejski štim podešen tako što je frekvencija tona A, smanjena za samo 8 herca i bude 432 herca umesto 440.

Poznato je da je ljudsko telo sazdano od energije i da u osnovi ima određenu frekvenciju, tako danas medicina može da izmeri frekvenciju svakog organa.

Moderno doba zapadnog sveta nam nameće brz ritam i visok novo napetosti, što dovodi do neravnoteže naše energije a samim tim i do stresa, koji neminovno dovodi do oboljenja i gubitka energije. Vaćanje na život u skladu sa prirodnim frekvencijama i zlatnim presekom bi nas oslobodilo napetosti.
Kako muzika sa Pitagorejskim štimom utiče na naš organizam

Da bi lakše razumeli moć frekvencije 432hz (8 herca manji od 440 herca) pomenuću frekvenciju od 8hz, za koju kažu da je osnovna frekvenca planete. Poznata kao Šumanova rezonanca (iznosi tačno 7.83hz), i koja utiče na sav život na planeti.

Leva i desna hemisfera mozga sinhronizovane na 8 herca najskladnije funkcionišu, te dovode do brže razmene informacija, ista frekvenca je zabeležena prilikom replikacije dvostruke spirale DNK. Naše srce, kada je u stanju saosećanja funkcioniše na 8 herca. Kaže se da muzika od 432 Hz odjekuje unutar tela i pomaže oslobađanju emocionalne blokade usklađujući nas sa talasima planete i celog univerzuma, pojačava percepciju, povećava mentalnu jasnoću i intuiciju.

432 herca rezonuju s frekvencijom od 8 herca na muzičkoj skali. Frekvenca gde je nota A podešena na 432 herca najskaldnije rezonuje sa Šumanovom rezonancom i samim tim i slušanje takve muzike deluje blagotvorno na ljudski organizam.

Stare civilizacije su znale za frekvenciju univezuma

Stari narodi primenjivali su odnos 432 Hz tako da imamo primer Stonhendž. Uzmimo u obzir da Platonova godina, to jest da čitav sunčev ciklus iznosi 25.920 godina, te da kod Stonhendža imamo nekoliko setova kamenja poređanih u krug gde drugi krug ima 60 kamenja. Podelimo 25.920 sa 60 i dobijemo broj 432! Slučajno?

Piramide u Gizi. Kako Graham Hancock navodi u knjizi Poruka Sfinge da su dimenzije Velike piramide i dimenzije zemlje povezane u razmeri 1: 43,200. Ako pomnožimo njegovu visinu od 481.3949 stopa sa 43.200, a zatim podelimo sa 5.280 (brojem stopa u milji), dobićemo 3.938.685 a To je samo 11 milja kraće od poluprečnika zemlje, izmerenog između njegovih polova. Ako pomnožimo obod baze Velike piramide, koji je 3.023,16 stopa sa 43.200, a zatim ponovo podelimo 5.280, dobićemo 24.734,94 milje. To je samo 170 milja kraće od obima Zemlje, mereno oko ekvatora. Imajte na umu da se radijus i obim Zemlje, kakav danas znamo, zasnivaju na najsavremenijim metodama merenja. Međutim, ostaće pitanje kako su ovi drevni graditelji znali za ova merenja i zašto su dimenzije Velike piramide zasnovali baš na broju 432?

Veza Saturna i broja 432. Po francuskom alhemičaru Fulcanelli-ju, autoru Le Mistere des Cathedrales, za Saturn, koji je najudaljenija planeta vidljiva golim okom i kome treba nešto manje od 30 godina da završi pun krug zodijaka. Svakih 864 godina Saturn završava jednu Platonovu godinu od 25920 godine, pola od te godine je 432, četvrtina 216 godina, i osminu ciklusa svakih 108 godina. Konekcija Saturna sa 432-hz dokazuje njegov sklad sa univerzumom i zlatnim presekom.

Muziku podešenu na 432hz su koristili stari Egipćani; grčki Bog muzike, čuvar Ambrozije i muzike transformacije Orfej; Mozart, Verdi, tibetanski monasi… Stradivarijusove violine, građene u 17. i 18. veku su bile su podešene na 432 herca.


Authors: Branislav Micić & Tatjana Karajanov

Utvrđeno je da 432 Hz smanjuje anksioznost i dovodi do poboljšanja vitalnih funkcija, uključujući bržu normalizaciju krvnog pritisaka i broj otkucaja srca posle operacije pacijenata koji se leče od koronarnih bolesti.

Šta su sve te stare kulture i klasični kompozitori, stari naučnici i matematičari znali što mi danas ne znamo?

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish