Delimično lišenje roditeljskog prava

Spread the love

Pitanje – Zabrana roditeljskog prava

U postupku radi delimi?nog lišenja roditeljskog prava i izmene odluke o visini izdržavanja, tuženi je na prvom ročištu, bez ulaženja u raspravu o glavnoj stvari istakao prigovor o nenadležnosti suda. Ročište je tada odloženo do rešenja višeg suda o stvarnoj nadležnosti suda. Da li sud može pre odluke o stvarnoj nadležnosti u ovom predmetu doneti rešenje o privremenoj meri, odnosno da li bi takva privremena mera bila zakonita?odgovor advokata

Sud može doneti rešenje o privremenoj meri i pre odluke višeg suda po prigovoru stvarne nenadležnosti. Međutim teško je očekivati da će sud čija je stvarna nadležnost osporena odlučiti o privremenoj meri obzirom da u slučaju da viši sud usvoji prigovor stvarne nenadležnosti sve radnje i odluke stvarno nenadležnog suda se stavljaju van snage pa i eventualno rešenje o određivanju privremene mere.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish