Naplata štete posle saobraćajne nesreće

Spread the love

Pitanje – Kako naplatiti štetu posle saobraćajne nesreće

U saobraćajnoj nesreći mi je oštećeno vozilo marke yugo 45 (1992 god.) od strane vojnog vozila i vojnog lica. Uvidjaj u 14h korektno uradila saobraćajna policija gde je gospodin imao 1.35 promila alkohola u krvi. Podnošenjem zapisnika za naplatu štete u sektoru za pravne poslove pri vojsci Srbije su mi rekli da oni nemaju službu koja bi izvršila procenu tako da sam ja morao da zamolim ljude iz osiguravajuće kuće gde je moje vozilo osigurano.

Gospodin je izvršio uvidjaj, uradio zapisnik sa fotografijama (u zapisniku su samo bila navedena lista delova za zamenu i potrebni sati majstora za popravku, ali ne i novac. Podnosim i taj zapisnik ali oni i dalje ne mogu da izračunaju štetu već me sa tim zapisnikom šalju za predračun novih delova i predračun neke renomirane firme za popravku. Kada sam uspeo i to da nabavim oni su angažovali i platili procenitelje gde je on od predhodnog zapisnika smanjio satninu rada i procenio totalnu štetu u iznosu od 42,200,00.

Dok se sve to odvijalo ja sam uz pomoć ženinog kredita i u sopstvenoj režiji popravio auto a mene je to kostalo 70.000.00 din. Šta bih ja sada trebao da uradim: Da prihvatim njihov iznos i progutam razliku ili da podnesem tužbu za naplatu stim što ja nemam račune za celokupan rad vec samo za nove delove.
odgovor advokata Aleksandra Radivojevića

Obzirom da nemate sve račune kojima biste eventualno dokazali na sudu da ste zaista za popravku automobila platili 70000 dinara male su šanse da u eventualnom sudskom postupku koji će Vas dodatno koštati ostvarite iznos od 70000 dinara.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish