Prava nakon prevare pri kupovini stana

Spread the love

Pitanje Prevara pri prodaji stana

Poštovani. Ukratko ću opisati problem. Radi se o stanu u Kragujevcu, koji sam kupio od čoveka radnika zastave, koji kako se kasnije ispostavilo nije ni otkupio stan. Ja regularno imam dokumenat overen od suda da sam plaitio stan i da sam njegov vlasnik.

To se sve zbivalo 93-će godine, i odlagano je sve do danas, kada mi je stiglo posle vise od 10 godina ponovna tužba od Zastave.
U celom slučjau posredovala je i agencija čiji je vlasnik pobegao jer je na taj način prevario skoro 30 stranaka. U to vreme advoktati su mi savetovali da je najbolje da sve miruje, ali ja sam bio jako mlad pa nisam ni znao kakva bi konkretno pitanja istima mogao i postavljati.

Da li posle skoro 17 god ima neko zastarevanje i kakav konačan kraj mogu da očekujem. Ponavljam ja imam sve overeno da sam kupio i izmirio celu sumu za stan, verovatno me taj pečat od suda i držao sve ove godine na površini.

U stanu legalno živim, plaćam dažbine, vodi se na moje ime, na toj adresi sam prijavljen, i takoreći sve je najnormalnije. Ročiste novo je zakazano za 12 januar. Pozdrav!odgovor advokata

Formalno pravno Vi niste stekli stan obzirom da lice od kojeg ste stan kupili nije bilo vlasnik te nepokretnosti u momentu overe ugovora.
Zastava potražuje stan jer je i dalje vlasnik stana dok je lice sa kojim ste zaključili ugovor bilo verovatno nosilac stanarskog prava ali ne i vlasnik. Zastava kao vlasnik je podnela svojinsku tužbu, a ova tužba nije vremenski ograničena tako da se o zastarelosti ne može govoriti.
Jedina mogućnost je da pokušate da tužite lice koje vam je prodalo stan i da prema njemu ostavrujete Vaša prava.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish