Da li mogu da sklopim ugovor o poklonu ili doživotnom izdržavanju

Spread the love

Pitanje – Ugovor o poklonu ili doživotnom izdržavanju

Moj deda je nedavno postao udovac,i ima dva direktna naslednika: moju majku i njenu rođenu sestru. Pošto su izremećeni odnosi u familijii, interesuje me kakva ja prava imam na celokupnu imovinu (kuća i nekoliko zemljišnih parcela)?

Da li mogu da sklopim ugovor o poklonu ili doživotnom izdržavanju,ako je deda saglasan?Odgovor advokata Aleksandra Radivojevića

Da biste stekli celokupnu imovinu koju deda poseduje najbolje rešenje je da zaključite ugovor o doživotnom izdržavanju koji biste isključili njegove ćerke iz nasledstva u potpunosti obzirom da imovina koja je predmet navedenog ugovora ne ulazi u sastav zaostavštine.

U slučaju da vam deda pokloni celokupnu imovinu ipak postoji pravo na nužni deo Vaše majke i njene sestre, tako da je po Vas neuporedivo bilja solucija ugovor o doživotnom izdržavanju.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

1 Comment

  1. Posedujem stan koji bih da prodam.Vodi se na oca.S obzirom da prodaja slabije ide,neznam sta je bolje da li da napravim darovni ugovor ili ugovor o nasledstvu da bih se na neki nacin osigurao nad vlasnistvom.Nebih predavao u katastar radi knjizenja nego bih ga prodavao pod ocevim imenom,da li je to izvodljivo,i da li sam u obavezi da po sklapanju nekog ugovora(darovnog ili ugovora o nasledstvu) u nekom roku predam zahtev katastru ili ne i sta mi savetujete koji ugovor da pravim da se zastitim a da nemam velikih troskova ? Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish