Kako naplatiti neplaćene račune od bivšeg stanara

Spread the love

Pitanje – Naplata neplaćenih računa

Nedavno je stanar, koji je u mom stanu živeo 7 godina, pobegao i ostavio neplaćene račune u vrednosti oko 1.500 eur. Od dokumentacije imam njegove lične podatke, ugovor o zakupu stana za period 2003-2005 (ugovor nismo obnovili, ali je on nastavio da stanuje, uz moje prećutno odobrenje).

Šta mi je od dokumentacije potrebno da obezbedim, kako bih mogla da ga tužim? Da li je potvrda Saveta stanara da je dotični stanovao u mom stanu validan dokument za sud?

Takođe, sa njegovim ocem sam pre 2 meseca postigla pisani dogovor da mi on umesto sina isplati dug, ali on ništa od dogovorenog nije ispunio. Da li je neophodno da ova njegova izjava bude overena u sudu, kako bih mogla da na osnovu nje podignem tužbu? Šta mi predlažete? Kakvi su mi izgledi za dobijanje parnice?
Hvala vam unapred na pomoći!
odgovor advokata

U takvoj situaciji najbolje je da tužite direktno stanara jer imate njegove lične podatke pod uslovom da ime određenu imovinu iz koje biste se mogli namiriti (zarada, nepokretnosti, pokretne stvari – automobil…).
Navedena potvrda Saveta stanara može biti dokaz u postupku kao i eventualna svedočenja komšija kao i pisani dogovor (nije neophodno da bude overen u sudu) ili eventualno svedočenje njegovog oca. Imate sasvim dovoljno dokaza sa kojima biste mogli pokrenuti sudski postupak.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish