Kako izbaciti nelegalnog stanara?

Spread the love

Pitanje – Izbacivanje nelegalnog stanara

Moji roditelji su rastavljeni od 2001. godine, još uvek nisu formalno razvedeni. 2001. su sporazumno prodali porodični stan (čiji vlasnik je bio moj otac), sav novac je dogovorom uzela moja majka, i za taj novac smo majka, moja sestra i ja kupile stan u kojem sada živimo.

Formalno, ja sam vlasnica stana, majka i sestra imaju stalni boravak na ovoj adresi. Pošto majka i ja živimo u konstantnom psihičkom maltretiranju od strane starije sestre, koja neće da napusti stan (ja ne mogu jer sam nezaposlena), da li postoji bilo kakav zakonski način da je majka i ja (majka se slaže sa tim) “nateramo” da napusti stan.
Da li ja imam pravo ja da prodam stan i sestri dam treinu novca i sve što joj pripada. Ja samo želim da se rastanemo u miru.odgovor advokata

Pošto ste Vi formalno pravni vlasnik stana jedna od mogućnosti je da podnesete tužbu radi iseljenja protiv vaše sestre kao lica koje protivpravno boravi u Vašem stanu. Naravno neuporedivo lepša situacija bi bila kada bi Vaša sestra pristala da od vas uzme trećinu novca dobijenog od eventualne prodaje stana i da mirnim putem rešite ovu neprijatnu situaciju.

Advokatska kancelarija Radivojevic

radivojevic Advokatska kancelarija Radivojevic nalazi se u Beogradu u ul. Svetozara Corovica br. 13, a prijem stranaka je ponedeljkom, utorkom i cetvrtkom, od 18 – 20 casova.

Telefon kancelarije: 011/322-34-99

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish