GMO: Reci tvorcima Similac-a da naše bebe nisu labaratorijski miševi!!!

Similac adaptirano mleko za-bebe
Spread the love

GMO – namirnice koje su genetski modifikovane od strane Monsanta i drugih hemijskih proizvođača – nikada nisu adekvatno testirane za dugoročno zdravlje ljudi ili životnu bezbednost.

Mnogi od sastojaka koji se koriste u formulama za odojčad, posebno na bazi soje, izvedeni su iz useva koji su genetski izmenjeni kako bi interno proizvodili pesticide ili da budu otporni na određene herbicide, tako da su biljne štetočine prskane češće i sa jačim dozama.
Niko ne treba da jede GMO hranu a naročito ne bebe.  Ali dok proizvođaći bebi hrane prestanu da koriste GMO sastojke, stotine hiljada novorođenčadi i dece že biti nesvesni ućesnici ovog velikog, nekontrolisanog eksperimenta sa zdravljem narednih generacija.

Vreme je da dignemo glas, da se prestane sa eksperimentima sa zdravljem naših beba i potpišemo peticiju.

GMO je zabranjen u organskoj proizvodnji hrane za odojčad, ali je u širokoj upotrebi u konvencionalnoj proizvodnji. Bebe nisu ljudski ekvivalent laboratorijskim miševima. S obzirom da su neke naučne studije ukazuju na ozbiljne opasnosti od konzumiranja GMO, sve formule za bebi hranu treba da budu bez GMO, sve dok se sa sigurnošću može dokazati bezbednost.

Zahvaljujući radu As You Sow (kako ste sejali), akcionari zastupnička grupa, vlasnici Abbott Laboratories akcija (akcija proizvođača Similac formule za odojčad,  jednog od vodećih američkih brendova za bebi hranu), glasanje će trajati do 26. aprila.

Link ka peticiji – Link to the petition

Hajde da se naši glasovi čuju! Dodajte svoje ime na peticiju pozivajuči Abbott Laboratories da GMO iz svog Similac proizvoda za bebe.

Similac adaptirano mleko za-bebe
LINK KA PETICIJI

Dodatne naučne informacije.

Proizvođači mogu da tvrde da vladine agencije omogućavaju korišćenje GMO u formulama za odojčad, ali se ne može poreći da dugoročne studije bezbednosti jednostavno ne postoje.

Milioni beba su nesvesno učesnici u velikom, nekontrolisano bezbednim eksperimenta jer kriste formulu napravljenu sa sastojcima od GMO.

Ozbiljna zabrinutost za bezbednost u pogledu potrošnje GMO hrane postoje. Sledi izvod iz recenzirane naučne publikacije:

“Većina studija sa genetski modifikovanim namirnica ukazuju da one mogu izazvati oštećenje jetre, pankreasa, bubrega i reproduktivnih organa i mogu izmeniti [krv] hematološke, biohemijske, i imunološke parametre.”

Naučnici su bili kritični prema neadekvatnm ispitivanju bezbednosti GMO hrane:

“Možemo zaključiti na osnovu regulatornih testova do danas, da je neprihvatljivo da se 500 miliona Evropljana i nekoliko milijardi potrošača širom sveta izloži novim GMO pesticidima, to se radi bez dodatnih kontrola (ako uopšte postoje) osim samo 3 meseca dugim toksikološkim testovima i na samo jednu vrstu sisara, posebno jer sve je više dokaza za zabrinutost.”

Vreme je da se svi proizvođači bebi hrane ponašaju odgovorno, i da zaštite zdravlje i dobrobit beba koje konzumiraju njihove proizvode. Iako sve formule dečije hrane treba da bude organske, osnovno je da imaju GMO-free etiketu.

Tekst preuzet sa sajta http://www.cornucopia.org/

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_USEnglish