Aktuelno fejsbuk hastag

Published on June 14th, 2013 | by vuja

0

Od juče fejsbuk podržava Haštag koji je bio svojstven tviteru
Interesantna novina dolazi od fejsbuka. Od juče možete preznakom # (haštag) da obeležite pojmove (teme). Haštag je već duže vreme popularan na tviteru, koji ima za cilj da vam izlista sve postove vezane za neku ključnu reč.

Od sada možete da pretražijete i tagujete ključne reči kao što su #sloboda #otrovi i slično. Samo stavite # ispred ključne reći i vaš post će biti povezan sa svim postovima koji su tagovali istu reč…

Kada fejbuk korisnik bude dodao # (haštag) ispred ključne reči za koju bude smatrao da je bitna, drugi korisnici će klikom na taj novostvoreni link moći da pregledaju sve srodne postove u vezi te ključne reči.

Društvene mreže već neko vreme oćekuju lakše snalaženje na fejsbuku, mnogi već koriste # (haštag) iako nije funkconisao na fejsbuku, već samo ako je nalog povezan sa tviterom, na tviteru.  Od sada će haštag biti “clickable and searchable”, tako da će na primer, teme kao #partizan ili #šampion biti lakše istražiti.

Zanimljiva novina, samo se postavlja pitanje koliko će biti efikasna za fejsbuk korisnike.

fejsbuk noviteti

“Haštag je samo prvi korak  koji će da pomogne ljudima da lakše otkriju šta drugi govore o određenoj temi i da učestvuju u javnim razgovorima.  Mi ćemo nastaviti da izbacujemo sve više funkcija u narednim nedeljama i mesecima, uključujući popularne haštagove i dublje uvide, koji pomažu ljudima da otkriju više o tome šta priča svet.” – kažu iz fejsbuka

“Search bar na vrhu fejsbuk stranice će takođe omogućiti korisnicima da pretražuju haštag, i haštag na fejsbukuu će takođe biti povezan sa drugim uslugama kao što su Instagram, Tumblr, Pinterest i Tvitter.”

Deluje interesantno. Ovo je novina koja nas uvodi u novi svet fejsbuk okruženja, i svakako u nove marketinške moguđnosti.  Već danas mnogi govore da je to loša ideja. Interesuje me šta vi mislite, koliko će to da zaživi, voleo bih da se izjasnite.

 

Od juče fejsbuk podržava Haštag koji je bio svojstven tviteru vuja

Summary:


User Rating: 4.8 (1 votes)

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑

google-site-verification=1l4MjSLwhDzirYrtZEssWqP5G9UOTfLEyMMoCfQnL8o